Sağlık
08 Aralık 2016 ( 37268 görüntülenme )

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Burun Tıkanıklığına Çözüm...

Bilginiz olsun...

Burun tıkanıklığı varsa…

Doğal probiyotik tüketimine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu besinlerin alerjik sorunlara iyi geldiğini belirtti. Dolaylı olarak da burun tıkanıklığı ve alerjik sorunları olan kimselerin kalp krizi riskini düşürmek için, doğal yoğurt ve turşu yemeleri gerektiğini belirtti.

Derya Baykal’ın programına katılan Prof. Dr. Canan Karatay, beslenme ve sağlık ilişkisi konusundaki sorularını yanıtladı. Baykal’ın “Neden turşu yemeliyiz?” sorusuna karşı Karatay, ilgi çekici bir yanıt verdi:

“Bağırsaklardaki dost bakterileri artırdığınız zaman serotonin hormonu yükseliyor. Eğer alerjiniz varsa, burun tıkanıklığı varsa sizin tansiyonunuz asla düşmez. O zaman da kalp krizi geçirme riskiniz yüksek olur. Probiyotikler alerjilerinizi de etkiliyor. Bu nedenle yoğurt, turşu gibi doğal probiyotikleri öneriyoruz.

Gıda alerjisi testi yaptırmak da bu nedenle çok önemli. “Bu testlere” inanmayın diyen uzmanlar var ama çok aslında önemli. Eğer çok yediğiniz bir besine alerjiniz varsa ciddi sorunlar çıkabiliyor.”

HASTA OLMAMAK İÇİN NELER YİYİP İÇMELİYİZ?

"Karnabahar, lahana çok önemli. Bunları sirke ile doğal turşu yaptığınız zaman probiyotik meydana geliyor. Kış aylarında en çok kullanacağımız ikinci besin paça çorbası…"

PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI

"Paça çorbasında; C ve D vitamini var, kolajen var ki bu da kadınlara kilo verdiklerinde cilt sarkmalarını engelliyor. En çok kolajen, kemik, et suyunda ve paça çorbasında var. Kemik kırıklarına da çok iyi geliyor. İçinde yağda eriyen vitaminler var. A, D, K ve E vitaminleri var".

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARIZEYBEK MEDYA

Güncel Haberwww.sarizeybekhaber.com.tr
Güncel Araştırmawww.bilgeturksam.com
Video Haberwww.sarizeybek.tv
Özel Haberwww.erdalsarizeybek.com.tr
KİTAPwww.sarizeybekhaber.com.tr
ÖZGEÇMİŞİ