Genel
12 Ekim 2018 ( 922 görüntülenme )

SOĞAN ÇAYI GELİYOR'

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Hatice Yaprak, Pınar Altaş, Melis Öcal, Güneş Zübarioğlu ve Mehmet Ali Alkan, atık soğan kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üreterek patentini aldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak, sağlıklı çay üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Farklı damak tatlarına uygun alternatif seçenekler hazırladıklarını ifade eden Yaprak;

'DOĞAL ARAMALI ÇAY, SOĞAN KOKUSU YOK'

"Çayımız sade, limon aromalı, bergamot aromalı, limon-nane aromalı, nane aromalı, portakal aromalı ve sayısız birçok doğal aromadan oluşuyor. Çayın tadım analizini yapan kişiler içimini yumuşak ve rahat bulmuş, soğan kokusu ise asla algılanmamış" ifadelerini kullandı.

Hatice Yaprak, poşet çay formundaki ürünün uygun koşullarda sterilize edilmiş soğan kabukları içerdiğini aktararak, şunları kaydetti:

'İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALI'

"Farklı damak tatlarına uygun alternatif seçeneklerin hazırlanmasında, soğan kabukları doğal aromalar kullanılarak çeşitlendirildi. Yapılan literatür taramaları sonucu, soğan kabuğu çayının kolesterolden obeziteye, tansiyondan gribal enfeksiyonlara karşı birçok faydası olduğunu gördük. İltihap kurutucu etkisi ve ağız içi yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor".

Kaynak: sputnik

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARIZEYBEK MEDYA

Güncel Haberwww.sarizeybekhaber.com.tr
Güncel Araştırmawww.bilgeturksam.com
Video Haberwww.sarizeybek.tv
Özel Haberwww.erdalsarizeybek.com.tr
KİTAPwww.sarizeybekhaber.com.tr
ÖZGEÇMİŞİ